Földringató
A
világ-
alma
rőt
köldökéből
születő
kolosszuson
merengek
ahogy saját lángtestéből kiformálja az eget
ahogy teremtése dicséreteként méltósággal viseli a babérkoszorút
lobogásában kitermeli magából
az Élet Fáját
ahogy
a váll
és felkar
izomzata
faággá
csavarodva
új hajtást hoz
ropogós
ingujjából
életet
rügyez
ahogy
maga-teremtette
egéből mélybe
hajol
hogy
almáival
megajándékozza
világot átfonó
ágaival
ringatgassa
ingatag
bölcsőnket
a Földet
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Életünk, 2009 május