A legszebb holdsarlón
Felültem a legszebb holdsarlóra,
Hogy a bánatos szívekre,
Mint a valótlan valóra
Szép álmot hinthessek.
Felültem a legszebb holdsarlóra,
Mellettem egy éjtündér
Kezemet szépen megfogta,
S táncba vitt az éj egén.
Felültem a legszebb holdsarlóra,
Melyen csillám száz ragyog.
Benne fogan a legszebb álom,
Melyben vágyaim átadom.
Felültem a legszebb holdsarlóra,
S megragadtam két kezed,
Hogy ne legyen a valóság,
Mely most a földön eltemet.
Felültem a legszebb holdsarlóra,
Melyen megszületnek csodák,
Melyben ha ringatózom
Nem érhet el a halál.
Felültem a legszebb holdsarlóra,
S tőle ha kell elbúcsúzom,
Mert nappal visszatérek a földre,
S az újabb éjig ébren álmodom.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.