Cérna a kád alatt
szemében rettegés
a félelemszag
orromba csap
résnyire szűkül a tér
a percek órákra váltanak
kétségbeesve térdelek
a kád előtt
hiába nyúlok utána
durván a kezemhez kap
nem tudom elmondani
ne félj
te védtelen állat
a háztetőkről nem gránátok hullnak
a szomszéd ablakban sem géppuska ugat
csak szilveszter van
s a panelrengetegben
magyar ember így mulat