Karácsonyi mozaik
az utcán flitteres hófátyol lebben
beüvegezi a gallyakat
a házfalon vidáman lebegnek
anyjuk mellére hajolva kisbabák
az ave mariára cuppogják
a szeretet ritmusát
hangjegyek énekelnek
ugrándoznak a kottán
festményen kinyílik a virág
kéményből bor pára
égre írja
jó éjszakát
a föld spicces
egyfolytában nevet
a járdán hófehér estélyiben
talpnyomok keringőznek
kovács néni les az ablakból
egy szemetes tartón
szétnyomott rágógumi mosolyog
olvadozik a parázsló
csikk mellett
valaki behúzza a függönyt
nem látja
az angyalt a mennyből
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.