Pici árny sír
Pici árny sír, csupa kétség,
keresi az oda sütő Nap fényét,
de ha nem süt, mi a létén
alapuló alapigazság?
Csupa semmi, csak üresség,
bele se fér az, ami még kint sincsen.
Belehallgat, de az Isten
füle sem észleli a neszét.
Ha sötét van, nyoma nincsen,
de ha kigyúl a ragyogás, ott fekszik,
s odamozdul, hol a Napnak
leheletébe akad a szög.
Sok az árnyék, szaporítják
sokasodó aranyozó fénypászmák,
beborítják a Nap estét,
lenyeli fényüket is az est.
Süt a napból- süt igéje,
beleszaval a telihold képébe,
lepatakzik vigyoráról,
s a fekete tetemeken ég.
„Ha kihűlnénk” – szava fénylik-
„becsavarodna a mega mindenség,
s ha megállnánk, belebújna
saját maga beleibe is.”
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.