Jakatics-Szabó Veronikának
és Rónai-Balázs Zoltánnak,
amikor Verocs kiállítására mentem
Olyan málna ízű volt a reggel!
Vastagon cukrozott,
ízek kövér kis desszertjei:
a percek az idő nagy kosarában.
Várakozás voltam,
körülöttem a tavasz
és én szédülni kezdtem,
mint akit megrészegít és…
…valóban.
Olyan málna ízű volt minden,
mégis bort hánytam zakómra.