Nagyszombati ima
Nagyszombati ima
Súlyos átkok szültek,
keresni téged,
cigányok telepéről,
vályogházból küldtek,
minden intés, bántás,
áldáskoszorú fejemen,
hitemnek feszülni,
mint csontra a hús,
húsra a bőr,
fogam pereméről szájra a szó,-
hogy embernek szült anyám,
a férfi csókja, szava, vétke lenni,
rád találva,
benned magam temetni,
s mert apát kerestem,
helyetted mindig mást szerettem,
bocsásd meg,
hogy hozzád fohász helyett
átkokban keseregtem,
míg nagypénteki haláltól
húsvéthétfőig tartó virradásban,
virrasztva vártam,
rád találtam,
fémpénzzé kovácsolni
csókjaim, öleléseim, éveim,
érted adom,
fizetni, megfizetni,
mindig tiltottnak, idegennek,
mostohának lenni,
belőled magamra keresztet venni.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.