Hátul a kertben
Döglött állatok vannak sorba
Eltemetve hátul az udvarba
Én meg csak szép verseket írjak
Mindig nevessek, sohase sírjak
Igazságok egymás mellé rakva
Butasággal vannak átitatva
Sok szomorúság szorult a szívbe
Ugyanott van a boldogság kertje
Hátul a kertben játszanak éppen
Vízzel nyáron, hóval meg télen
Most éppen ősz van, annak is a vége
Levél hull a fáról, hull bele a télbe
Nem fúj a szél most, ez is ritka nálunk
Melegen öltöztünk, hogy meg ne fázzunk
Valahol valaki falevelet éget
A levegőben most ezt a szagot érzed
Nem zümmögnek már nagy fekete legyek
Lehullott levelekből sötétbarna hegyek
Állnak a kertben, elégetik őket
Hó esik majd, takarója a földnek
Hátul a kertben csend van most éppen
Hallom, ahogy meghal, látom és nézem
Előttem a tél áll, nagyon, nagyon hosszú
Hosszú volt a nyár és a tél lesz a bosszú
(2009)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.