Minden félrecsúszott
hiába igazítanád vissza
akár a három éve megállt óra
mely mégis a pontos időt mutatva
gúnyosan áll porlepte polcon
túllépve időn és vattacukron
a valóságot álarc nélkül
kidobni mégsem lehet
tik-tak
hallod
ha ránézel
s látod
a múltad
mely ma is része
a jelennek
egyszer majd
hozzá lassulsz
vagy elindul újra
ki tudja