Lassan ébred
Mert az esőcseppek hangosan kopognak
Jelentősége van minden dolognak
Amit lát, amit hall, amit érez
Lassan alszik el és lassan ébred
Hosszú az utca, mellette virágok
Akik most alszanak, álmukban királyok
Rövid az éjszaka, csak a lámpák égnek
Sötétben a virágok sem látszanak szépnek
Mindent összegyűjt és betesz egy tokba
Valami párhuzamos dimenzióba
És hagyja őket érlelődni
Pedig lehet, hogy nem lesz belőlük semmi
Álmában újra él, aki halott
Álmában ritkán látja meg a napot
Álmában minden megtörténhet
Lassan alszik el és lassan ébred
Nem hallja meg a csengőt sem reggel
Alszik, mikor a nap már felkel
Álmában furcsa tájakon jár
Nyugodtan alszik, semmire se vár
Essen csendesebben kicsit
Holnap lehet hangos megint
Senki sem érti, senkit sem ért
Semmit se kapott, semmit se kért
Meleg nyárból a hideg télbe
Sötétségből a vakító fénybe
Amit lát, amit hall, amit érez
Semmit se kér, semmit se kérdez
Meleg ágyból a hideg szélbe
Fényességből sötétségbe
Amit lát, amit hall, amit érez
Lassan alszik el és lassan ébred
(2007)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.