Dvorcsák Gábor
Ki kopog
Ki kopog, mi kopog?
Egy koporsó ropog,
belülről kifelé
zabálja, azt rágja
dühödten egy halott.
Apránként emészt
a múló idő már.
*
Síró, sívó síri
szél sepri tisztára
itt a hónapokat,
nem hagy hátra,
csak holt napokat.
*
Holt napok,
holt magok,
elhullottam,
mert vagyok.
*
Tétovázva, szaporán,
halk, bánatos ritmusban,
félkézzel és lazán,
mint egy ódon zongorán,
könnyed kis futamokkal
dörömböl
a kétségbeesés
a koponyán.
*
Állok tohonyán.
2007
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|