Egy újabb hét, mi izmaimban
lerakódott,
s mint roppant-únt kódot
oldják fel perceim
a tusát díszes tussal,
feszülő ínt a vágyó hússal,
jutalmat áldott jussal
s ringatnak csendjeim.
Ez minden, amim van,
de megosztom Veled Attiláét:
csak csöndesebb legyen a csendünk,
kasza vagy lánc csendül bennünk,
a mi csendünk legyen csak pompás
harangjáték.