Költõ
Mikor az éjnek furcsa hangjai vannak
Hallik egy haldokló hattyú ének
Dala csendnek, vágytalan sötétnek
Szavak, hangok, amik a semmibe zuhannak.
Ki egykor isten volt, most embernek megmaradt
Fönséges, fénylő szellem, de tüze kiégett
Nem tud több varázst már: a jót s szépet
Sorsa, mint az üveggolyó, mely meghasadt.
Mégis, gyenge bár, de szállni képes, ha akarja
Hiába húzza a föld, hiába görcsös vágyak rabja
Szívén titkos bűvölet terem
és a feledésből visszahozza sorra
azt, mit elnyelni látszott az idő, végtelen,
mert ő a világmindenséget zárja szóba.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.