A dolog fogja magát s úgy áll,
hogy én most hanyattomon könyöklök,
rámásít a szájtáti ég,
tágul alólam a dűne,
mossa a lábam a földközi,
átkószál ott a hasonszőr,
hőgutát kapnak a fák -
adják is tovább már, nekik nem kell,
kullog felém a szomszéd csömör
Belémáll