Nem vers, nosztalgia
Nem érdekelt a Lutra és
Nem érdekelt a Vuk
Bogáncs is hidegen hagyott:
Az oda- és visszaút
A koppányi aga jó regény
Van néhány harci csel
Ki kit öl meg vagy szabadít
Cseppet sem érdekel
De Tüskevár az otthonom
És barátom Bütyök
A berek ma is fogva tart
S a víz partján ülök
A nap feléget, szúr a sás
Megver a jégeső
De Nancsi néni gyógykezel
Hol itt a bökkenő
István bácsi a pótapám
S a becsületszavam
Már váltónak fogadja el
A kihívás adva van
Bagószagú öregember
A nevelőapám
Matula csendje megtanít
S a berek, a víz, a nád
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.