Popkorn
Lezuhanni a tizedikről,
ha van az embernek
ismerőse, nem túl nehéz.
És van, mert ugyan
ki ne lenne jóba az
öreg G-vel.
Segít, diszkrét, nem
kérdezi, hogy miért.
Tökéletesen tudja,
mi a dolga a világban.
Ahol fogynak a hősök,
senki nem akar két pontot
határozottan összekötni.
Ő más volt. Felment, kezet
rázott az öreggel és vonal.
Van ez a mozireklám dolog.
Mondják, régen a filmszalagba
popkorn és egyéb pénzfogó
jószágok képét vágták be.
Senki nem látta őket, de
mégis mindenki ment a büfébe.
A hetedik tájékán azt érezte,
egy arcot simogat. Kiengedett.
Lágy lett az esése, mint
tisztaselyem alkalmi ruhának.
A szürke tízemeletes olyan volt,
az esőben mint valami nagyra nőtt
szomorú élőlény. Öreg rozmár,
aki a többiektől elszakadva sodródott
egy betondarabon.
Éjjel, kettő. A fiú az üvegnek
szorította az arcát.
Ahogy az éjszaka benézett a két
ablakon, megborzongott.
A konyhában az apja meg az anyja.
A rendes napi ölés monotóniája.
Hirtelen hatalmasat villámlott.
Önkéntelenül behunyta a szemét.
A sötétben, meleg fuvallatot és
lágy selymes érintést érzett.
Mintha egy elröppenő madár
puha szárnytollai cirógatták
volna meg az arcát.
Csendesedni kezdett,
szemerkélt,
aztán elállt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.