Olyankor
Olyankor gyöngyök szaladnak
Szerte szét, mind millió
Apró gömbre hasadva tovább,
Szikráznak, s ellepik az egész
Szobát
Olyankor a tárgyak fekete
Árnykabátjukat egy pillanatra
Felakasztják a fogasra, hátranéznek
S a langyos lámpafényben pucéran
Heverésznek
Olyankor a szőnyeg, amúgy komor,
Egy rojtot homlokán hátratol,
Hasát puffasztva felszuszog, kacag,
S porlabdákkal dobálja a sárguló
Falat
Én csak ülök, szemem könnybe lábad
Csiklandós furcsa íz járja át a számat
Mi volt bús szögletes, a világ most kerek
Búzakék tóba oldva lelkem, mikor a kedvesem
Nevet
(Szerelmemnek, Adriennek)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.