Az Ördög havában
Őrült, kilátástalan fájdalommal kezdem az évet,
ó... menekülök: ezt választom, ezt diktálja az élet,
mennem kell... nyugalmat, békét, boldogságot nem találok,
nem bírom tovább, valami hajt, nem várhatok, nem várok,
mint riadt, hontalan vad mindjárt felnőtté válok,
mintha tébolyult, fekete sas lennék; világgá szállok,
könnyező, bús dalú főnixként beborít az enyészet,
folyton-folyvást keresek, de nem találok menedéket,
bús idegenként egy megváltozott, borzalmas világban,
a halálra várok egy sötét, mély fájdalomóceánban,
Halál szava sűrűn megkeres, szenvedélyesen kísért,
nyugalmat, közönyt ígér cserébe: komor életemért...
2007.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.