Aphrodité, Hathor, Venus!
Szemeimre édes álomcsókot varázsol egy tündér,
Az Életem szerelem nélkül csupán csillagközi tér,
Egy üres térköz, szikes, kopár, szaharai sivatag,
Geb isten terméketlen talaja, mert nincs már vetőmag,
Nem árad a Nílus, mert Az Én Nagy szerelmem nem más,
Alighanem tíz Mózes által jelzett isteni csapás,
Nincs vetőmag, áradás, se szerelem, se boldogság,
Csak sok vöröslő seb, melyet eltakar egy fügeág.
2004.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.