Igen! elhasználtad
Igen! elhasználtad
…s amíg valahol Prágában vagy Párizsban jártál
kihajoltam az ablakon utánad
amikor elgörögtek a felhők
április utolsó napján mint égi vonatok a nyárba
tűujjai hegyére vett a magány
a zárt szemhéjak mögött kopogtató bűntudat
hogy titkos üzenetet a lap sarkán
sosem de bocsánatot a szádon és téged is
csak képzeletben láttalak
miközben ízetlen francia kurvákkal hetyegtél
vagy úton kedvenc borod hazájába éppen
megsuhintott a kósza tavaszi pillanat
a padló kövén hevertem éppen - bölcsőben halott csecsemő –
és vártalak
Igen! elhasználtad a lelkem
valahányszor belém törölted magad!
most tél van
vacog az ujjam ha cigarettára gyújt
és hunyorít a szemem ha csillagot kutat
módszeresen szaggat a fagy
amíg te a halál szőke csontváznőjével hemperegsz
és töröd az alagutat
emeld fel a fejed ha hallod a hangot
a kettéhasított éjszakát mi rátok szakad
az Avas tetején
ha már csak a csontját rágod és émelyeg a gyomrod
kutyáid vonyítása közt
az éji szerenádban ott sikítok majd én…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.