Fognak még hógolyózni az unokáink?
Emlékszel?...vasból volt a szánkó,
felvonulni mezítláb mentünk...
és a folt, ha volt
is, de tiszta volt:
talán gyászoltunk, talán ünnepeltünk.
Ha csirkét loptak tőlünk a cigányok,
Mama másikat felejtett bezárni.
Azt mondta, így könnyebb
adni. Mert ha volt
is folt, tiszta volt,
s Karácsonyra belepte a Földet.