December
Pattog az illatos hasáb,
lázingerén ezernyi
felizzó szentjánosbogár
sziporkatáncát kezdi.
Orkán hátán a zord idő,
most jó öled keresni,
hófergeteg...én itt veled,
és nem jár erre senki.
Hajtsd hát a vállamra fejed,
míg hallgatjuk a csendet,
esténk örömre nyílik épp,
a gondolat melenget.
Zsongító színes félhomály
bíztat...Bőrödhöz érek.
Nincs kor, nincs tér, csak mozdulat,
csak pelyhek... hófehérek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.