A Templom
Az idő kegyes penésze kívül
az égig löki a nyers falakat,
mielőtt majd a földbe visszaszelídűl.
A hiten a tudomány a lakat.
Arcomon vasárnap az ifjúság
és még a bűnt nem ismerem,
de tudom hogy van gonosz,
mégsem gyűlölöm, hisz van Istenem.
Szűk ablakokban gyertyák és holdak.
Roppant éjszaka teste kong
odabenn, s tikkadt virrasztónak
ottfeledett titkok térdeplik a betont.
Pólusaim zümmögő románcát
lányok illata oldja és álmok:
a vágynak párnák közé gyűrt táncát
vajon tudnák-e még mai táncok?
Hideg van. Nyirkos, meztelen hideg.
Ide soha senki nem érkezik haza,
a főhajóban mintha átmenetileg
ringna száműzött papok szaga.
Pilláimon egy könnycsepp a remény,
s ott remeg majd Karácsonyig,
míg lecsókolja egy újabb jövevény,
ki rólam s magáról hittel álmodik.
17:06 2008.11.01.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.