Nem tudok, semmiféle rendeket;
33 évem már rég betelt...
s akár, ha szőlő vére erjed:
gőze öl, de nedve kelljen,
hogy kedvem leljem
poharamba nézve;
bárki próbálhatja
újra meg újra
kocsmaasztalnál összebújva:
Nem a részegeké a világ!
De én, a részeg mit tegyek,
ha iszom - vagyok szomjas,
ha kérdezel - elnémulok
s ünnepelek- hogyha bomlok,
s ha nem iszom is - rothadok.