/Ez vagy te.../ (egy ciklus 7. verse)
Ez vagy te: átélni feslő.
Gyűlölsz, gyilkolsz, vágysz és megerőszakolsz.
(Ruhákba mosva szenny: tiszta tűzbe sodrott áradat.
Küzdelme lét; békéje hiány.)
Én vagyok, valóban: az út és az élet.
Szomjjal, kínnal fedem el az űrt.
Ments meg! Kések bölcsőjébe tégy,
véremmel moss, véreddel itass,
bűnömmel vedd el a levegőt,
jogoddal fedd el a fényt,
ölelj vasaddal, bilincseddel,
zárulj rám! Eged göröngyök disszonanciája -
irtózat sodor, kitárt ég ölel,
széthullt otthon roncsa sírod,
megragadnak, nyüszítve menekülőt,
s vetnek az iszonyat poklába
(megragadom, nyüszítve menekülőt,
s vetődöm iszonyom poklába) -
fénnyé váltva lépek tükrökből elő,
látom Istent a víztükrök mögött -
holdak játéka vízen, égen -
aranyló sugár olvad magába - nincs.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.