Mocsár
Körbeülöm az asztalt
nem zavarnak
a tátongó üres korsók
nem ijesztenek
ezek a feketelyukak
frissen öntött
aszfaltba is lépnék
nem tartva a nyomoktól
vagy attól
hogy végleg elsüllyedek
a mesterséges mocsárban
még 1-2 óra
és kimerészkedek a sűrűből
még 1-2 rendelés
és bárkivel elbeszélgetek
a tegnap történt semmiről
vagy az űrkutatás
és az esőerdők viszonyáról
ülök
néhány elfüstölt cigaretta
a hamutartó kozmoszában
jelzi jelenlétem
a felvillanó parázs
rakétákat indít a légtérbe
levegőért kapok
szkafander nélkül
a holdjárás nem könnyű
a földön meg sem próbálom
akadozik a szókészletem
fogjuk a légszomjra
a távolság számomra
most galaxisokban mérhető
el sem indulok
a kijárat tejútja felé
hiába ígéri a megvilágosodást
csak a hajnalt látom
amint kipattan szemeimből
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.