KEVÉS AZ IDÕM
Nem írhatom le már csupán a szépet
Kevés időm van hosszan nem beszélek
De festenék még néhány őszi képet
Színes szavakkal fehér papíron
Lefesteném a szálfa bükkös erdőt
Sok égbe nyúló sima szürke törzset
Amint árnyékuk alkonyatkor eldőlt
Csíkozva földet rőt rozsdás avart
Festenék eget hempergő felleget
Zöld mohos fenyőfát fenn a Lomnicon
Tűin a deret mely mint a por pereg
Orom gigászokon ha szél suhog
És festenék pasztellszín Egry képet
Napkeltekor a párálló Balatont
Mikor a fények épp a vízbe érnek
Hol hálók húzzák bukó ladikon
Festeném milyen volt nálunk a szüret
A víg lányokat a sváb legényeket
Akik felkötve kék kőtényüket
Puttonyt cipelnek a tőkék között
Festenék én imbolygó pince mélyet
Ó aszú boroknak óarany színét
Ha poharazó vénes vincellérek
Pajzán adomákon gögörésznek
Festeném az ódon boltos ablakot
Mely mögött a molyos függönyök között
Lesnek ki hajdani szépvolt asszonyok
Szindbádra vár csak hervadó szívük
Festenék hunyorgó hamvadó tűzet
Küszöbön a lustán kushadó kuvaszt
Anyám kezét a mindenség felett
Emlékeket keverget s álmokat
A füstszagú hűvös holdas esteken
Mikor mint a tajték frissen fejt tejen
Szuszogón és lomhán lassan elpihen
Festeném apró mesélő falum
Holdfényben szerelmem mákezüst haját
S amit én látok csak nem lát senki más
Feje felett azt a fénylő glóriát
Szeme tükrében ifjan önmagam
Festenék még mécsest krizanténumot
Hol boldog lelkek táncai kísértnek
Mikor mint a máglya fejem felett lobog
Hegyoldalban esteli temetőt
Nem írhatok le mást csupán a szépet
Kevés az időm nem sokat remélek
A hegyoldalban égnek már a mécsek
De még festek néhány őszi képet
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.