Szomorú bohóc
A gyermek, aki voltam a torkos idő
bendőjében rekedt és pityereg.
Döbbenten méregetem összezsugorodott
iskolám, szédítenek az összement terek
és a homlokomat horzsoló
felhők a gőzölgő betonra taszítanak.
Az egyre kurtább napok, hetek,
hónapok furmányosan göngyölítenek
a hanyatlás felé.
Szívesen visszautaznék elbújni
az elherdált pillanatok burkába
a szürke, pőre emlékezéssé
aszott mából, csak hogy szabaduljak
jövőmtől, mint a szomorú bohóc
a tojással dobálózó gúnyos
publikum együgyű haragja elől.
Belepotyogtak a kerti tóba,
megfulladtak már gyermekkorrom
huncut, éneklő amorettjei.
Pufók arcuk élettelen mered
a külvilágra és vízi sírjuk
hártyás tükre felett csupán
a vándor szél kalimpál.
Különös nyár a mostani.
Didergek. Fázom. Felnőttem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.