Zakatolás
Borsószemek szorosan a héjban
ülnek az utasok csendben a kabinban.
Némán, arctalan várják a percet,
hogy visszakapják éltüket az út végén.
Nyitott könyvek, újságok, jegyzetek,
ablakra, s befelé figyelő tekintetek
mind csak az időből elveszett
perceket múlató nemtelen emberek.
Odakinn cseppfolyós feketeség
burkolja a Mindent, s lesz Semmivé,
s nem segít a vánszorgó időnek kicsit sem.
Az utazók csendje egyre feszültebb,
doboló ujjak, csattogó csöndek.
De egyszer csak végül mind megérkezünk.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.