Mítosz
"Döng az érckapu! Kifér
rajta egy nyolcéves gyerek."
(Botond története)
Éjfél után a rácson túl
neveden szólít a lidérc.
Az ablakpántok pattannak,
te próbát teszel, és kiférsz.
Bátor vagy, mint a gyerekek:
nem az első lépés nehéz.
Kisvártatva eléd kerül
a félbehagyott színezés,
a szünetre bízott matek,
a többiek a ház előtt
nem mennek el a sínekig,
anya ma sem hív szerelőt...
Nem szabad nyúlni semmihez,
hiszen akkor sem volt szabad.
Sétálsz, figyelsz; fellélegzel,
mikor a szobád elmarad.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Kortárs, 2004/10