Árnyasszemû szeretõ
Engedlek, fárad a karom.
Látod, már én sem akarom,
vár majd a síkos utakon
pörgő Fortuna-unalom.
Tollad száll föl-le, mi legyek?
Asszonyfüst, gyönge igenek,
antennám foglya idebenn
rezgésed hideg idegen.
Füstödbe bújva remekül
megvagy, bár néha keserűn.
Csókomtól húsod sebe gyűl
gyógyultan hege hegedül!
Elzárod kerted kapuját?
Nyisd, és vesd újra a ruhád,
ringasson égi zene, Rád-
omló ékszere szerenád:
Hív és eltérít, követel,
mélyébe rántva fölemel,
járásod lassú követed
húzódik köze közelebb.
Édes, őszinte szerető!
Ajkadtól mézes az erő,
öblödben pácol eleven-
séged vegyszere, szerelem!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.