Az APRÓ-ság varázsa. Sarkok. Bolyhok.
Ajtók a mélybe. Éledő fa-báb.
Süllyed palackba. Bálba. Éji fénybe.
Körül függöny-lampion-karikák.
Gramofon hang. A bársony recsegése.
Pólyában tej. Ágy-rács. Tejes köcsög.
Ezüst hímzés. Anya sápadtan lép be.
Megrezegnek a gumi-ördögök.