Fogyókúra
Ma délután a hús helyett salátát
ettél ezersziget-öntettel. Némi
önteltséggel telve raktároztad
el a sovány sikert magadban, és most
kétségbeesve próbálod meg újra
előhívni a sötét kamrában azt
a képet, közben kezed már a polcokon
matat, és túltöltött hurkának érzed
a csöndet körülötted, melynek burka
lassanként fölszakadni készül. Bajban
vagy, jól tudod, de nyakadon mégis
magyarázatra szorul a hurok.
Mintha a bűntudat előre már
emésztene, hogy a lélek megint
belesül a testbe. A felső polcon
mit fogsz vajon találni, mivel fogsz
belakni péntek éjjel. Hogy lehet
ilyen magasan a polc, föl se éred
ésszel.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.