nihil
Ma könyvjelzővel a kezemben
szétjelöltem a világot.
Minden tárgyra egy cetli,
rendszerezünk mindent,
a kvarkokat osztom-szorzom
míg egyszercsak x=ember
Hová is mennék?
Artériákat szimulálok az ösvényre
gyökérrel.
Rakok egy sárgát a DNS-re,
míg a vér, mint hallucinogén,
űrpempő csodává bassza a teret.
Zűrös világ ez. Magyaré a roskadás,
a világé a sötét anyag.
Beszív a fekete pötty,
míg a történelmünkbe dőlünk,
mint forró kés a szarba.
Kemény ujjaimmal túrok a hajamba.
Ez egy rohadt valóság.
Hallom a nyelvem, mint idegenét,
álmélkodom a tájon,
pesszimizmus maxima,
de a tudat még mindig erős,
s a legény áll a két folyó között,
a zsebébe nyúl…
…csak előhúz egy újabbat,
és már ragasztja is maga alá.
GÁT, írja rá komótosan
majd elmerül a vízben,
a kanyarból néztem,
ahogy elszakadt a fonál
erjesztek egy utolsót,
és ahogy süllyed a hajó,
egy kupicába csurgatom
az eszenciáját a múltnak.
A sok szemét; elemészt a fos,
a tv, a reklám a boltban.
Félholtan fekszem egy komódon,
és az orvos bejön, meglát,
egy számlát ír rólam:
1db test + 1 lélek,
az annyi mint…
persze, közben rám kacsint
és, bár én még élek,
előránt egy Post-it – et,
a homlokomra rakja
felirattal: halál beállta 14:20.
S én megnyugszom,
mert még van egy órám,
egy teljes órám,
aminek nincs tétje...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: délibábjáték