Jóvátétel
Jóvátétel
átlépve most a másik útra
elém a fény csak néha villan
a támpont néhány kósza sóhaj
amely nyomán a vágy elillan
koromsötét és szűk az allé
a kezed int de el nem érhet
ajkam mohás és sűrű préme
hiába száradt rám a véred
hiába húz a szél a parfüm
a szagnyomok is félrevisznek
a cseppeket hiába látom
élőnek már hiába hiszlek
alom alatt amelyre virrad
törött tar ágak tollak födnek
elkéstem ismét zárt a szíved
halálmadár köröz fölötted
*
halálmadár köröz fölötted
nyakán a nyíl sietve átcsap
törött tar ágak tollak égnek
a sír mögött miközben áslak
kemény a tölgy de átrepesztem
bőröd fehér akár a tejfel
szemed merev viszont az ajkad
olyan vörös hogy nézve perzsel
előveszem a kéjszelencét
az elixírből félve töltök
vállamhoz ér és bátorítón
sugalmaz hajt egy dévaj ördög
a fény s a könny szemedbe lábad
halkan köhögsz s a vágy azúrja
elönt miként már ölbe veszlek
s átléphetünk egy másik útra
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.