Induló
Már tíz éve vagyok nő, s még
vagy húsz évig az leszek,
aztán már csak öregasszony,
fogatlan, pépest eszek.
Még harmincig öregasszony,
azután meg friss tetem,
rajtam gyakorolhat az e-
gész orvosi egyetem.
Hogyha kibújik belőlem
addig még egy-két gyerek,
anyának szólítanak, ha
a seggükre is verek.
Éljen hát e szívvidító,
dicsőséges szép jövő -
És ahová elföldelnek,
biztos bolondgomba nő.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Irgalmasvérnõ (Pécs, 2006)
Kiadó: Alexandra