Barta László
Törmelék
Huss- betakarja
az ég parazsát, s vele
félig az éjjelt.
S míg frizurája lobog,
tarka szerelmeket űz.
***
Ha megtalálja
Önt, magára könnyet önt,
de bánni fogja
fönt, ha páraként e könny
alája sír közönyt, s hűl.
***
Nappal éjt takar.
Tán benső világa ál?
Messze csillogok,
s ő szolgahadában áll,
lám benső világa ál.
***
Hidegen fénylett,
de belül zavaros volt.
Mire megbékélt,
akit ért, eleresztett,
akit ért, eleresztett.
***
Így majd nem lesz más
csak kő, csak por, csak kincs, holt,
és csönd lesz és űr,
száz szál haj, és egy halk száj.
és ő bent, s kint kit fúj - nincs.
***
formátlan bábu
csak folyó játéka mind
itt ott alakul
ám mire emberi lesz
kihal az emberiség
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|