Helyzetjelentés Budapest légszennyezettségérõl
tizenkét éves koromig szívtam
a Margit körút kormos leheletét
autók pöffenő gőze illant
házunk negyedik emeletéig
mellettünk park virágzott tizenévesek
első cigarettája lebbent az égre
s ki tudja hányféle füstből nőtt a köd
a már-már látható mindent átható
koromsötét köde a körútnak
nyolcéves voltam teljes légúti
megbetegedéssel négy hónap kórház
kilencévesen már csak néhány hét
a rózsadombi szanatóriumban
új lakóhelyünk is főútvonalnál
egy másik domb közelében
(térképeken Kis-kecske hegy néven találhatod)
megmásztam az első napon
láttam a várost mint ezüsttálcát
mit elegáns fedőként burkolt a szmog
fogantyúja aranyból: napkorong
rendszeres évi tüdőszűrés
röntgenfelvételen lágy fekete fátyol
semmi megállapításra érdemes
tüdőm mint a budapesti átlagé
az eredménnyel kezemben kilépek
buszom lassan ereszkedik vissza
gyárak gépkocsik közé
ha úgy tetszik - virrasztó földi felleg vigyáz
átkozott egy karantén város
szerelmem
napfényben öntudatlan mosolygás
miféle örök benzingőz lebeg
Budapest
letüdőztelek
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.