A dokk.hu ünnepelt költõje
Mikor megtanulom
hogyan legyek középszerű,
lábam elé hirtelen
vérvörös szőnyeg terül majd,
olyan lesz a színe, mint az arcom,
ahogy lehajtott fejjel ballagok,
s kísér tapsvihar, virágeső.
Koszorút viszek majd
s fejet hajtok a bolygólakók előtt,
míg ismételgetem a mantrát,
a siker titkát.
Alkoss olyat, mi tetszik a plebsnek
(már akit érdekel),
s szakállukban turkálva,
részeg fejjel néha
elskandálják bugyuta strófád
két hugyozás között.
Vagy légy elvont entellektüel ,
annyira hogy bármit belemagyarázhass
a dülöngélő semmibe.
Írj megrengetően, de csak óvatosan,
témád a szomszéd néni legyen,
vagy az életunt szerelem,
s szólj a rasszizmus ellen
(ez szinte kötelező).
Aztán már minden a tied,
s míg sül a rántott hús,
a konyhában szól a rádió,
tövig koptatott hablatyodon
pedig elsírja magát sok vénasszony,
és otthonkájába törli az univerzumot .
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.