vacsorára várlak
vacsorával természetesen
tettem fel tésztát
a láng fölé főni
lassan forrt a víz
megvártam a buborékokat
felszinén futkossanak
akkor helyeztem csak bele
a tésztát
barilla masnik
fedett edénybe
gáztűzhelyen
a XI. kerületben
várom érkezésed pillanatát
mi akkor válik tökéletessé
ha a tészta pont akkor lesz
készen