virágot akart rajzolni de mostanában
az idegen formák érnek valamit
hát ő hitvány virágokat teremtett
és temetkezett magában
csendesen rózsaszín leplek közé
illat nélküli szirmok mosolyába
reggelente hideg sírhelyét hagyta
ment rajzolt a világnak szépeket
csúf vonalaiban virágok fogantak
ő járta csak e új kerteket
érintette rendre saját szirmait
és hűs forrás hűtötte homlokát