Csillag-kép
Tompán fénylik a csalfa hold,
Vénusz villan: az éj új fejedelme ő.
Baljós ómen e fél-karéj,
Halkan retten a szív, vészeket elvető.
Lelkemben ma az égi kép,
S fásultság üli meg, bús, szerelemtelen.
Fényem most beteg és szegény,
Mindentől menekül, tompa az értelem.
Nézz fel mégis, az ég tanít!
Szívem, lásd, hogyan int csillagos éjjelem:
Míg hold küldi a hűs halált,
Gyöngy fényével a szép Vénusz a védelem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.