Nyári délután
Az égben síró angyalok könnyei,
Vagy a mennybe jutott holtak apró örömei?
Egyszerű természeti jelenség?
Netán víz formájú ellenség?
íztelen édesség?
Jöttét mérges dörgés jelzi,
Melyet ismeretlen manók egy másik Holdon gyártanak.
Valóban a felhőből hull?
Valóban a levegőn múlik?
Megakadályozni nem lehet?
De minek is?Gyönyörű cseppjei
most is az ablakon merednek
rám.Tiszta az égbolt.Halványkék.
Az üvegen keresztül tükröződik a
lámpa fénye,mely egy esős éjszaka
Holdját festi le elém.csak a csillagok
hiányoznak.Csendesebb lett az idő.
Kora délután van.2 perccel
múlt fél 2.A párkányban lévő virágok
teljessé teszikj a hideg esti érzést.
Az Álhold mosolyog.Mintha rajta
készítenék a koboldok a dörgéseket.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.