Endüméon álma
Teremtőm útját járom szakadatlan,
messze, s közel a határtalan vég,
hol mindig állandó, s múlhatatlan,
az újrakezdés, és pillanatnyi lét...
De vannak álmaim, ha a te álmaid is csupán,
gyermekként dalolni a csillagokkal,
arról hogy elmosódik a határ,
s befejeződött a megvalósulás.
Ó mond, mivégre e játszma,
vándorló lelkem nyugalmat hol talál?
Ó mond, meddig tart e lét végtelen álma,
mígnem elszakad egyszer az isteni fonál,
s a Minden-Egyben föloldódva
nem talál ránk többé sem élet, sem halál...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Távoli hegyek önéletrajza (Miskolc, 2007)
Kiadó: szerzõi