Utolsó fénykép
Nincs hideg,
elmúlik, csak a vacogást tudjam abbahagyni.
Mindjárt otthon leszek.
A mozgásom szétesett és tudatosult,
mert néz, követ a szemével,
elég egy mozdulat.
Mintha távolodnék: zsugorodom,
legalább okolhatnám magam.
Milyen lett volna megvárni
vele a buszt? (nézni egymást
az üvegen át, vagy direkt nem,
távolodni úgy, hogy egyikünk se mozdul),
de nem bírtam a hallgatást.
Ennek huszonnyolc napja, számolom.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Hoztam valakit magammal (Budapest, 2002)
Kiadó: Palatinus