Halk léptek, zöld neszek,
a fák árnyába burkolózó
épületek között.
A holtidő hazája,
benzingőzmentes tértöredék.
Valami lényegi, eredendő
nyugalom. Lassan verő
szívek, fehérköpenyes
arkangyalok, steril paradicsom.
Háromdimenziós, evilági
másvilág, várakozás
két kapu közül
az egyik kitárulására.