Dal a lámpást tartó kézhez
Fényre gyűlik minden élet,
Minden szárnyaló kis jámbor,
Akit űznek szenvedélyek,
Lelke csillag körül táncol-
Jól tartsd hát a lámpásodat, Gazda!
Szöszke, csillám lényke álma,
Hogy ő maga is tűz legyen,
Néhány, kinek gyönge szárnya,
Villanás csak tündér-szemen-
Óvatosan a tüzeddel, Gazda!
Mire megvénül a vessző,
Friss lombokat bont e játék,
Új bimbók ajkáról csengő
Dalba öltözik a tájék-
Tisztán tartsd a tüzed fényét, Gazda!
(Hogy szavaim kicsit furcsák?
De a gazdák jó, ha értik.
Fénynek indulók sem tudják
Mit találnak: őrzik? féltik? )-
Jó magasra tartsd a lámpást, Gazda!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.