NÉVSOR
Kavicsokat mozgatunk majd
Csupasz lábfejünkkel a parton
bőrünk akkorra
rugalmatlan lesz:
ruháink ráncai
és apró csontgombok
hagynak nyomatot
soványka, szürke testünkön.
Az egykedvű révész
nem sejti, nem kérdi,
merről jöttünk,
kik lehetünk,
csak ápolt körmeinket,
katonás frizuránkat,
s a fölszínen futó,
vékony falú ereink
igyekvését nyugtázza.
A mögöttünk hagyott
penészes göncökről,
kitörött, kivett fogaink
tátongó, eleven hegeiről
mi hallgatunk.
Meztelenül, szűk tüdővel
várunk sorunkra fegyelmezetten
s hogy ideátról majd mi hiányzik,
nem vesszük akkor lajstromba.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Élet és Irodalom,