Erõlködés-menet
(egy lírai székrekedés konfessziója)
Bolond, ki deszkára vár leül és újra próbál,
hasogatja belül egy viselős tavaszi ág.
Reméli útnak indul, jobb kint mint odabenn,
elengedi rímeit ökle szorul: Ó,jaj,ne!
Szemébe könny gyűlik,ha e szétkorhadt, kirablott
cellába bebűzlik egy olcsó spray-pillangó
körülrepkedi szegényt, hitegeti a nyamvadt
fenyőillatú felhők műbőrutánzat szaga.
Ó, bár remélhetné csak, hogy szörnyű terhét egyszer
a mélységbe dobhatja, ticcs s toccs, kéj csak ez lenne,
midőn ágyéka enged, lihegése lelassul
s kifulladva dől a hős, a hószinföldre borul.
Mint alázott meg anyánk, a vicceskedő mama?
Nem otthon vár rád csak börtön, gurigák felborulva.
De hogy görcs nélkül újra, bár vígasztalan s nehéz,
hasad feszítve kűzdjön, fogyóban már a remény.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.