Nem volt perc,hogy:
Nem láttam volna mézédes ajkadat,
S hallottam belőle csengőhangodat.
Nem jutott eszembe két szép szemed
Olykor bú nevette,
Nem éreztem vanília illatodat,
S néztem vágytól égő arcodat;
Nem mosolyogtam szépen nevetve.
Gondoltam álmaimban majd tovább kereslek.